Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Dim-out of black-out, wat is het verschil?


Dim-out of black-out, wat is het verschil?

Als je op zoek bent naar verduisterende gordijnen heb je beide termen waarschijnlijk wel een keertje voorbij zien komen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen dim-out en black-out gordijnstoffen? Het verschil lijkt klein maar er is zeker een duidelijk verschil tussen de twee. Je leest het allemaal in deze blog!

 

Verduisterende gordijnen

 

Dim-out gordijnen

Dim-out wilt zeggen dat de gordijnen wel de ruimte donker maken maar niet volledig verduisteren. Het verduisteringspercentage ligt meestal tussen de 80-90% (afhankelijk van de kleur), gaat jouw voorkeur vooral uit naar privacy kies dan zeker voor een dim-out stof. Dim-out gordijnstoffen zie je vaak terug in hotelkamers, ze zorgen voor volledige privacy en maken het in de ochtend donker genoeg om te slapen. Wil je in de ochtend graag nog wat lichtinval hebben, dan zijn verduisterende dim-out gordijnen ideaal. Dim-out stoffen zijn vaak ook erg soepele stoffen en vallen mooier in de plooi dan black-out stoffen.

Black-out gordijnen

Black-out gordijnen zijn gordijnen die de ruimte volledig verduisteren, het verduisteringspercentage is dus 100%. Black-out stof wordt vaak gebruikt als voering achter overgordijnen om bijvoorbeeld de slaapkamer te verduisteren. De black-out stof is nu ook te bestellen als “los” gordijn in onze webshop! Wil je dus een kamer goedkoop volledig verduisteren dan is dat zeker mogelijk. Een black-out gordijnstof voelt een beetje plastic achtig aan, dit maakt de stof erg stug waardoor de plooival minder mooi zal zijn dan bij een dim-out gordijnstof. Wil je een mooi vallend black-out gordijn, kies dan voor een wave-plooi!

 

Gordijnen voeren

Ben je op zoek naar een slaapkamergordijn maar zie je geen mooi verduisterend gordijn op onze site staan? Kijk dan eens tussen de overgordijnen/inbetweens, wij kunnen deze stoffen namelijk probleemloos voeren met jouw gewenste plooi. Wil je een gordijnstof gevoerd hebben, neem dan contact met ons op zodat we dit kunnen bespreken. Wij voeren namelijk alleen gordijnen op aanvraag! Wij kunnen de inbetweens/overdijnen voeren met de dim-out of black-out stoffen die in onze webshop staan, maar ook met geheel andere kleuren.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.