Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Een gordijn met enkele of dubbele plooi?


Gordijn met enkele of dubbele plooi?

Weet je niet welke plooi je moet kiezen voor in het gordijn, en twijfel je tussen een gordijn met een enkele of dubbele plooi? Het maakt in ieder geval niet uit voor welke gordijnstof je kiest, omdat een enkele en dubbele plooi bij elke gordijnstof mogelijk zijn. Bekijk dus eerst ons assortiment en zoek een mooie gordijnstof uit!

Als je kiest voor een enkele of dubbele plooi hoef je de keuze niet te maken op basis van de confectieprijs (maakkosten). Je betaald namelijk dezelfde maakkosten voor een enkele en dubbele plooi. De stof kan natuurlijk wel van prijs verschillen. Een dubbele plooi wordt twee keer omgevouwen, waardoor je meer stof nodig hebt dan bij een enkele plooi. Hierdoor is een enkele plooi goedkoper dan een dubbele plooi.

Naast de enkele en dubbele plooi hebben we nog 4 andere soorten plooien om uit te kiezen. De populairste plooi is de wave-plooi, voor vitrages hebben we een platte-plooi in het assortiment, als laatste hebben we nog zeilringen en de triple plooi.

Collectie gordijnen

 

Hoe worden de plooien gemaakt?

De enkele en dubbele plooi worden in ons atelier boven in het gordijn gestikt (vastgemaakt). Bij een enkele plooi wordt de stof één keer dubbelgevouwen en vast gemaakt. Kies je voor een dubbele plooi, dan is er meer stof nodig omdat ze in het atelier de stof bovenin twee keer om moeten vouwen. Over het algemeen is een dubbele plooi, ook wel vlinder plooi genoemd, bekender dan een enkele plooi.

 

Het verschil

Als je een gordijn met een enkele plooi bij elkaar schuift dan heb je uiteindelijk een kleiner pakket aan de zijkant hangen. Bij een dubbele plooi zal dit wat dikker zijn. Dit is nu eenmaal zo omdat je voor een dubbele plooi gewoonweg meer stof nodig hebt. Als je een gordijn hoger dan 200 cm is, dan bestaat er een kans dat er onderin het gordijn de mooie golven zijn verdwenen (en dus wild hangen). Als je dit wilt voorkomen moet je kiezen voor een dubbele plooi (of een heel andere plooi). Een dubbele plooi zal er voor zorgen dat de mooie golven in de gordijnen er wel zijn, omdat hier meer stof bij wordt gebruikt.

De keuze is natuurlijk altijd helemaal aan jezelf. De enkele en dubbele plooi zijn mogelijk bij elke gordijnstof dus de keuze is helemaal aan jou! Als je nog vragen hebt over dit onderwerp (of iets heel anders) neem dan gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.