Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Gordijnen bij de voordeur (tochtgordijn)


Gordijnen voor de deur (tochtgordijn)

Een tochtgordijn is erg handig om koude lucht tegen te houden bij een deur. Heb je bijvoorbeeld een doorgang vanuit je huis naar de garage (waar het vaak koud is) dan zorgt een tochtgordijn ervoor dat er geen koude lucht het huis binnen sluipt. Het zelfde geldt natuurlijk voor de voordeur waar altijd de buitenlucht naar binnen komt zodra de deur open gaat.

 

Onze tochtgordijnen

 

Wat is een tochtgordijn?

Een tochtgordijn is een gordijn met een isolerende functie (klik hier voor onze blog over isolerende gordijnen). Voor tochtgordijnen worden altijd dicht geweven gordijnstoffen gebruikt zodat er weinig tot geen lucht of kou doorheen komt. Het is te vergelijken met een stenen muur zonder isolatie, een muur zonder isolatie laat namelijk gewoon kou door. Je kunt het zwaarste gordijn in ons assortiment gebruiken als tochtgordijn, zolang de stof niet dicht op elkaar is geweven komt er alsnog lucht en kou doorheen.

Het is dus verstandig om te kiezen voor een gordijnstof die geschikt is voor een tochtgordijn. Dit zijn namelijk de stoffen in ons assortiment die het dichtst zijn geweven. Het is ook mogelijk om een gordijnstof die jij mooi vindt te voeren met een 100% lichtdichte voering. Op deze manier heb je keuze uit ons gehele assortiment (vitrage niet meegerekend). Ben je geïnteresseerd in een lichtdichte voering, neem dan contact met ons op!

De meest praktische en goedkoopste optie is om te gaan voor onze voeringstof Gaura. Dit is een black-out stof die 100% lichtdicht is en dus voor 100% dicht is geweven. De stof is geen sfeermaker omdat de achterkant altijd wit is. Wil je toch een leuke sfeer behouden, kies dan voor overgordijn Hebe. Deze stof kan ook nog altijd gevoerd worden met gordijnstof Gaura voor het ideale resultaat!

Bespaar op je energierekening!

Komt er veel koude lucht (tocht) door een deur vanuit bijvoorbeeld de voordeur? Dan is een tochtgordijn ideaal, een tochtgordijn houdt namelijk de koude lucht vast achter het gordijn. Er komt dus geen tot nauwelijks koude lucht de betreffende kamer in. Dit kan erg veel invloed hebben op jouw stookkosten!

 

Ik heb weinig ruimte bij mijn deur wat nu?

Heb je weinig ruimte naast de deur, kies dan voor een plooi die weinig ruimte in beslag neemt. De beste optie zou dan de enkele plooi zijn. Hiervoor wordt namelijk het minste stof gebruikt en het gordijn kun je dus in een klein pakket aan de kant schuiven. Als je een gordijnroede bij de deur hebt hangen, kies dan voor een gordijn met ringen. Bij een gordijn met ringen wordt namelijk ook redelijk weinig stof gebruikt, een klein pakket is dus gegarandeerd. Wil je meer duidelijk over de juiste plooikeuze, lees deze blog dan eens door!

Bij een enkele, dubbele en triple plooi vindt je bovenin het gordijn bij elke plooi een verstelbaar haakje. Als je een tochtgordijn hebt is het dus mogelijk om het gordijn te verstellen zodat het net niet de grond raakt zodat er zo min mogelijk lucht onderdoor komt.

Alles op een rijtje

Tochtgordijnen bieden dus verschillende voordelen voor in je huis, bij deze alle voordelen nog een keer opgesomd:

Energiebesparing: Een van de belangrijkste voordelen van tochtgordijnen is dat ze helpen om energie te besparen. Ze fungeren als een barrière tegen koude luchtstromen die van buiten naar binnen komen en voorkomen dat warme lucht uit de kamer ontsnapt. Door het verminderen van tocht en het behouden van een constante temperatuur, kunnen tochtgordijnen je verwarmings- en koelingskosten helpen verlagen.

Comfort en thermisch comfort: Tochtgordijnen verminderen de koude luchtstromen die langs deuren en ramen kunnen binnendringen. Hierdoor wordt het thermisch comfort in de kamer verbeterd, vooral in de wintermaanden.

Geluidsisolatie: Tochtgordijnen kunnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Ze fungeren als een extra laag isolatie en kunnen geluidsgolven absorberen, waardoor de hoeveelheid geluid die van buiten naar binnen komt, wordt verminderd. Dit kan vooral handig zijn als je in een drukke straat woont of dicht bij een lawaaierige omgeving.

Stof- en insectenwering: Tochtgordijnen kunnen ook dienen als een barrière tegen stof, pollen en insecten. Ze helpen voorkomen dat deze ongewenste elementen gemakkelijk de kamer binnenkomen, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën. Tochtgordijnen kunnen ook helpen bij het verminderen van insectenplagen, zoals muggen en vliegen, omdat ze een extra obstakel vormen voor deze beestjes.

Privacy: Naast het bieden van thermisch comfort en energiebesparing, kunnen tochtgordijnen ook bijdragen aan de privacy in je huis. Ze verminderen het zicht van buitenaf en voorkomen dat voorbijgangers gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Dit is vooral handig als je dicht bij een drukke straat woont of als je waarde hecht aan privacy in je huis. Dit is natuurlijk alleen van toepassing als het gordijn daadwerkelijk voor een raam of glazen deur komt te hangen.

 

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.