Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Gordijnen in de koude maanden


Gordijnen in de koude maanden

Richting het einde van het jaar wordt het steeds kouder en donkerder buiten. Mensen blijven over het algemeen vaker binnen waar het lekker warm en gezellig is. Mis je het gezellige gedeelte in jouw interieur, lees dan even verder.

Overgordijnen collectie

Wat voor soort gordijn heb ik nodig?

Heb je nog helemaal geen raamdecoratie en ben je op zoek naar een combinatie van een inbetween en overgordijn of heb je behoefte aan alleen een overgordijn/inbetween dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als je al een inbetween/vitrage hebt hangen is de kans groot dat je in deze tijd veel inkijk hebt van buiten omdat het eerder donker is. Gelukkig is dit erg makkelijk op te lossen door er een overgordijn bij te hangen, die je dan vroeg op de avond kunt sluiten. Ben je van plan om er een overgordijn bij te hangen dan adviseer ik om dezelfde plooi te kiezen als die van de inbetween, doe je dit niet dan kan dit erg storend zijn. Heb je bijvoorbeeld een inbetween met een wave-plooi hangen, laat het overgordijn dan ook maken met een wave-plooi.

Heb je nog helemaal geen raamdecoratie en wil je niet direct een groot bedrag uitgeven, ga dan voor een dikkere inbetween zodat je de inkijk minimaliseert. Het is namelijk altijd nog mogelijk om er later nog een overgordijn aan toe te voegen. Als je direct kiest voor een combinatie, kies dan voor een dunnere inbetween of een vitrage waar je dan een overgordijn voor hangt.

 

Wat is de juiste kleurkeuze in deze tijd?

Weet je niet in welke kleur je de gordijnen wilt hebben? Vraag dan een aantal gratis proefstaaltjes aan, dit gaat zeker helpen! Op deze manier zie je de kleuren niet via je scherm maar in je eigen omgeving en in het juiste licht. Als je seizoensgebonden kleuren wilt hebben kies dan voor typische herfstkleuren of donkere kleuren. Zorg er wel voor dat de kleur in het interieur past, en laat de kleur(en) van de gordijnen in je interieur terugkomen.

 

Overgang van koud naar warm

Het is natuurlijk ook een optie om in deze tijd te kiezen voor alleen een overgordijn, zodat je er in de zomer een luchtige en kleurrijke inbetween bij kunt hangen.

Tip: Kies in de herfst/winter voor dikkere gordijnstoffen en warmere kleuren om het extra gezellig en warm te maken in huis. In het voorjaar/zomer is het verstandig om te kiezen voor dunnere gordijnstoffen en (mocht je het mooi vinden) fellere kleuren zodat je huis een zomerse uitstraling krijgt.

Heb je alles al uitgezocht maar twijfel je over de juiste plooi, lees dan onze blog over de juiste plooikeuze eens!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.