Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Gordijnen in de woonkamer


Gordijnen voor de woonkamer

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in de woonkamer dan wordt je overspoeld met mogelijkheden. Het voordeel van gordijnen is dat er voor elke woonkamer wel een mooie oplossing bestaat. En zijn namelijk oneindig veel verschillende kleuren en structuren waaruit je een keuze kunt maken. Naast een mooie sfeer bieden gordijnen nog veel meer, denk bijvoorbeeld aan de warmte binnen/buiten houden, een verbeterde akoestiek en nog veel meer!

 

Onze collectie

 

Ramen gelegen aan de (drukke) straat

Aan het raam aan de voorkant van het huis (straatkant) hangen vaak twee soorten raamdecoratie. Dit bestaat meestal uit een soort raamdecoratie waarmee je de woonkamer ’s avonds kunt afsluiten en een soort raamdecoratie waarmee je overdag de inkijk tegenhoudt. In de meeste gevallen gaat dit om een vitrage/inbetween en een overgordijn.

De vitrage of inbetween zorgt ervoor dat er geen inkijk is van buitenaf. Hier voor hangt dan vaak nog een overgordijn die in de avond dicht gaat om het gezellig aan te kleden en hiernaast ook zorgt voor de nodige privacy. Kies je voor een vitrage dan is dit vaak een wit gordijn met een klassieke plooi. Als je het wat meer aan wilt kleden dan is het mogelijk om te kiezen voor een mooie inbetween, hier is namelijk veel meer keuze in. Ben je benieuwd naar onze inbetweens, vraag dan gratis kleurstaaltjes aan om te stof te beoordelen op kleur, structuur en lichtdoorlatendheid.

Overgordijnen zorgen er voor dat er geen inkijk meer is in de avond. Een overgordijn wordt eigenlijk altijd vóór de inbetween of vitrage gehangen. Net als bij de inbetweens is er ook erg veel keuze in overgordijnen. Bij overgordijnen is het grootste verschil vaak de structuur en de kleur. Want hoe weet je nu of het overgordijn en de inbetween goed bij elkaar passen? Hierdoor is het mogelijk om gratis kleurstaaltjes aan te vragen. Kom je er nog niet uit, neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

 

Ramen gelegen aan de tuin

Het raam aan de achterkant van het huis (tuinkant) is vaak een groter raam of zelfs een pui. Voor dit raam is het al genoeg om alleen een inbetween op te hangen. Dit zorgt voor de nodige sfeer en verbeterde akoestiek. Kies je voor een wat chiquere gordijnstof afgewerkt met een wave plooi en onderzoom dan maak je je interieur helemaal compleet! Zorg er wel altijd voor dat de gordijnen die in dezelfde ruimte hangen hetzelfde zijn afgewerkt. Het is dus niet zo mooi om een gordijn met enkele plooi en een gordijn met een wave plooi in dezelfde ruimte te hangen.

Alle voordelen van gordijnen op een rijtje

  • Gordijnen hebben een isolerende functie waarmee de warmte juist binnen of buiten kan worden gehouden
  • Gordijnen zijn geluidswerend en zorgen dus dat de geluiden niet met de muren weerkaatsen maar worden opgevangen (verbeterde akoestiek)
  • Het grootste voordeel is dat gordijnen altijd en overal te combineren zijn doordat er zoveel verschillende soorten stoffen en structuren zijn, voor elke interieurstijl is dus wel een mooie gordijnstof te vinden
  • Er is voor elke ruimte wel wat moois en praktisch te vinden doordat er veel verschil zit in de transparantie van de gordijnen
  • Met gordijnen is het mogelijk om een ruimte voor tot wel 100% te verduisteren

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.