Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Gordijnen opmeten, hoe doe ik dat?


Gordijnen opmeten, hoe doe ik dat?

Veel mensen zijn bang om zelf de maten op te nemen voor de gordijnen en online te bestellen. Dit snappen wij helemaal! Gordijnen zijn nu eenmaal een investering die je voor een langere tijd doet zodat je huis een upgrade krijgt. Want gordijnen hangen er niet alleen voor de sier, ze hebben veel meer functies in jouw interieur! Daarom ga ik in enkele stappen uitleggen hoe je het best te werk kunt gaan om aan de juiste maten te komen.

Meetinstructies

 

Stap 1: Voorbereidingen

Voordat je begint met meten moet je de beslissing hebben genomen waar de gordijnen komen te hangen. Hiermee bedoel ik of ze in de dag of op de dag komen te hangen (in het raamkozijn, aan de muur of aan het plafond). En hoe lang de gordijnen moeten worden. Komen ze tot net boven de grond te hangen, wil je ze over de grond laten slepen of wil je het gordijn tot op, of net over de vensterbank laten hangen.

Nu moet je alles wat voor de ramen staat (wat een obstakel kan zijn met het meten) weghalen/opruimen. Zorg dat je een goede rolmaat bij de hand hebt waarmee je het raam in één keer kunt opmeten, en iets om de maten op te kunnen schrijven. Schrijf/teken de ramen die je gaat opmeten op het schrijfblok zodat je de maten er gemakkelijk bij kunt zetten.

Stap 2: Opmeten

Als je begint met het meten van de ramen let dan op uitstekende obstakels zoals: naar binnendraaiende ramen of deuren, deur of raambeslag, verwarmingsbuizen, radiatoren en vensterbanken. Een gordijn heeft aan de achterkant altijd ongeveer 8 cm ruimte nodig om vrij te kunnen hangen (i.v.m. de plooien).

Meet nu de maten op van het plafond naar beneden op 2 of 3 verschillende plaatsen, dit hangt af van de breedte van het raam. Wil je een gordijn met ringen, meet dan vanaf de bovenkant van de roede naar beneden. Ga altijd uit van de kleinst opgemeten hoogtemaat! Nu ga je de breedte van het raam meten. Wil je het gordijn in de dag hebben hangen, meet dan gewoon van muur tot muur. Heb je nog geen gordijnrail hangen, meet dan ook gewoon van plafond tot vloer (gordijnrail is eventueel bij te bestellen via de webshop).

Als je het gordijn op de dag wilt hebben hangen, laat het gordijn dan aan beide kanten ca. 15 cm over de muur lopen (indien mogelijk). De 15 cm zorgt ervoor dat je overdag het pakket van het gordijn netjes langs je raam kwijt kunt. En 's avonds heb je geen kleine kiertjes waar de mensen doorheen kunnen kijken, omdat het gordijn het hele raam bedekt.

 

Stap 3: Bestellen

Nu je de maten nauwkeurig opgemeten hebt, zoek je een mooie gordijnstof uit in onze webshop. Kan je niet kiezen tussen een paar gordijnstoffen? Vraag dan een gratis kleurstaaltje op. Vul de stappen in bij de gordijnstof die jij wilt en kom erachter wat een gordijn voor jouw raam kost!

Twijfel je of je het goed doet? Bel ons gerust even en wij helpen je telefonisch met het opmeten!

 

LET OP:

Wij halen standaard de nodige centimeters  van de hoogtemaat af zodat deze netjes boven de vloer komt te hangen. Vul dus gewoon de opgemeten maten in! Wil je dat de gordijnen over de grond slepen, tel dan een aantal cm op bij de opgemeten maat. Of geef dit even bij ons aan, dan houden wij hier rekening mee!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.