Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Hoe meet ik een gordijn met een wave-plooi?


Hoe meet ik een gordijn met een wave-plooi?

Heb je een tijd geleden een aantal kleurstaaltjes aangevraagd en ben je er eindelijk uit welke stof het gaat worden? Het enige wat je dan nog moet doen is de juiste plooikeuze maken! Als je alles hebt uitgezocht dan moet er alleen nog gemeten worden.

Wave plooi gordijnen

Wanneer hangt een wave-plooi mooi vrij?

Is je plooikeuze gevallen op een wave-plooi, dan moet je met iets meer rekening houden tijdens het meten. Een gordijn met een wave-plooi heeft namelijk net wat meer ruimte nodig om mooi in de plooi te vallen.

Het begint zoals bij elke plooi met het meten van de hoogte en breedte. Van de opgegeven hoogte halen wij standaard 2 cm af (indien er gekozen is voor een wave-plooi doen we dit niet). Wil je een gordijn met een wave-plooi dan moeten wij er net iets meer van af halen omdat het gordijn onder de rail komt te hangen. Het belangrijkste bij een wave-plooi is dat deze mooi vrij kan hangen, zorg er daarom voor dat het gordijn aan beide kanten 8 cm (vanuit het hart van de rail gemeten) vrij kan hangen.

 

Waarom is het belangrijk om een gordijn vrij te hangen?

Als een gordijn met een wave-plooi bijvoorbeeld tegen het raam aanstoot dan verpest dit de plooival en hangt het gordijn scheef. Bij andere plooien valt het niet direct op als het gordijn ergens tegenaan stoot. Natuurlijk is het wel mooier als de plooi vrij hangt, daarom is het belangrijk om ook bij andere plooien minimaal 6 cm aan beide kanten vrij te houden.

Wil je hulp bij het meten van de gordijnen, lees dan onze handige meethandleiding door. Kom je er nog niet helemaal uit, neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.