Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Inbetween of vitrage?


Inbetween of vitrage?

Ben je al eventjes op zoek naar nieuwe gordijnen, maar ben je nog aan het twijfelen of je nu kiest voor een inbetween of voor een vitrage? Lees dan zeker de volgende blog door! Want wanneer kies je nu voor een vitrage of inbetween en wat zijn de voor en nadelen van beide soorten stof. Wil je een erg dunne stof of een net iets dikkere waar ze vanuit buiten niet meer zomaar door naar binnen kunnen kijken?

Collectie vitrages

 

Collectie inbetweens

Vitrage

Een vitrage is eigenlijk een stof die vaak gecombineerd wordt met een overgordijn. Zo heb je overdag een stof voor de raam hangen die het felle zonlicht tegenhoud. Een vitrage zorgt er ook een beetje voor dat de mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken als ze buiten over straat lopen. De mensen die langslopen zien vaak alleen schimmen.

Om even terug te komen op het combineren met een overgordijn, het grote voordeel van een vitrage is dat dit soort stoffen meestal een lichte kleur hebben. Je kan een vitrage dus eigenlijk met alle kleuren overgordijnen combineren.

Een vitrage zie je ook nog vaak in voor een keukenraampje hangen, hier lopen dan vaak mensen langs. De vitrage zorgt er dan voor dat ze niet direct naar binnen kunnen kijken.

 

Inbetween

Inbetweens worden zowel alleen opgehangen als in combinatie met overgordijnen. De categorie “inbetween” is een erg ruim begrip omdat hier alle stoffen tussen vallen die geen vitrage of overgordijn zijn, inbetweens zijn er dus in alle soorten en maten. Een inbetween zorgt er overdag voor dat mensen vrijwel niets meer zien als ze van buiten naar binnen kijken. Heb je gekozen voor een dunne inbetween dan is het aan te raden om het te combineren met een overgordijn. In de herfst en winter is het al snel donker hierdoor kunnen de mensen makkelijk naar binnen kijken.

Als je geen rolluiken hebt, dan is het aan te bevelen om zeker te kiezen voor een overgordijn in combinatie met een inbetween of vitrage. Dit zorgt er voor dat je het s ’avonds helemaal af kunt sluiten en het gezellig kan maken in huis!

 

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.