Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Isolerende gordijnen


Isolerende gordijnen

Als je vaak last hebt van (ongewenste) kou of warmte in huis, dan zijn isolerende gordijnen misschien iets voor jou. Gordijnen zorgen namelijk niet alleen voor aankleding en sfeer in het interieur maar voor nog veel meer. Als de zon schijnt dan zorgen gordijnen er voor dat het zonlicht niet naar binnen komt en het dus langer koel blijft. In de winter zorgt een gordijn er juist voor dat het binnen langer warm blijft.

 

Isolerende gordijnen

 

Isolerende gordijnen in de winter

Natuurlijk hebben alle soorten gordijnen een isolerende functie, de mate waarin kan nogal verschillen. Als je echt de kou wilt tegen houden die via de ramen naar binnen komt is het logisch om te kiezen voor verduisterende en/of dikke gordijnen. Als de gordijnen dicht zijn dan komt er vrijwel geen kou meer het huis in. Laat de gordijnen voor de verwarming hangen en zet de verwarming een standje lager, gordijnen houden namelijk de warmte in huis vast. Op deze manier bespaar je dus ook nog eens op stookkosten!

Bespaar op je energierekening!

In de tijden dat gas en energie erg duur zijn kunnen isolerende gordijnen goed van pas komen. Dit soort gordijnen houden namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor hoef je de verwarming dus ook niet zo hoog te zetten. Het is zeker relevant als je voelt dat er kou door de ramen naar binnen komt, dit blijft namelijk allemaal achter het gordijn hangen waardoor de kou dus niet in de kamer komt.

 

Isolerende gordijnen in de zomer

Wil je het graag koel in huis houden terwijl het buiten erg warm is? Dan is de beste optie om te kiezen voor overgordijnen of verduisterende gordijnen. Deze gordijnsoorten houden namelijk het meeste zonlicht tegen en kunnen de warmte achter het raam vasthouden. Zoek je iets wat alleen het zonlicht tegen kan houden dan is een inbetween of vitrage vaak alleen al genoeg. Laat het gordijn maken met een dubbele, triple of wave plooi zodat het gordijn wat voller hangt en dus minder warmte doorlaat. Valt je keuze op een dikke gordijnstof, dan profiteer je niet alleen van een isolerende functie maar ook van een betere akoestiek in huis.

 

Welke gordijnstoffen isoleren het best?

Ben je op zoek naar de best isolerende gordijnen, neem dan een kijkje bij onze verduisterende gordijnen. Met name gordijnstof Magnolia is een erg dikke en mooi vallende gordijnstof, deze stof is ook nog eens voor 80% lichtdicht en houdt dus vrijwel alle warmte/kou tegen.

Ben je op zoek naar een overgordijn, dan is een velours gordijn de beste optie. Omdat velours een zachte en warme stof is komt hier weinig warmte/kou doorheen. De velours gordijnstof in onze collectie is erg soepel vallend en hangt dus in elke plooi erg mooi!

Verschillende isolerende stoffen

Wat van belang is, is de juiste stofkeuze maken. Er zijn namelijk stoffen die erg "simpel" zijn, dus zonder structuur maar wel erg praktisch. Als het gordijn ergens komt te hangen waar het niet in het zicht hangt, denk dan eens aan een basic gordijnstof. Wilt u niet veel uitgeven aan een isolerend gordijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wil je dat het isolerend gordijn ook wat sfeer met zich meebrengt? Ook hiervoor hebben wij de juiste stoffen. Uiteraard betaal je door de structuur ook wat meer voor de gordijnstof.

Heb je nog vragen over de isolerende functie van gordijnen, of misschien wel heel wat anders? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.