Isolerende gordijnen

13 April 2021

Isolerende gordijnen

Als je vaak last hebt van (ongewenste) kou of warmte in huis, dan zijn isolerende gordijnen misschien iets voor jou. Gordijnen zorgen namelijk niet alleen voor aankleding en sfeer in het interieur maar voor nog veel meer. Als de zon schijnt dan zorgen gordijnen er voor dat het zonlicht niet naar binnen komt en het dus langer koel blijft. In de winter zorgt een gordijn er juist voor dat het binnen langer warm blijft.

 

Isolerende gordijnen

 

Isolerende gordijnen in de winter

Natuurlijk hebben alle soorten gordijnen een isolerende functie, de mate waarin kan nogal verschillen. Als je echt de kou wilt tegen houden die via de ramen naar binnen komt is het logisch om te kiezen voor verduisterende en/of dikke gordijnen. Als de gordijnen dicht zijn dan komt er vrijwel geen kou meer het huis in. Laat de gordijnen voor de verwarming hangen en zet de verwarming een standje lager, gordijnen houden namelijk de warmte in huis vast. Op deze manier bespaar je dus ook nog eens op stookkosten!

Bespaar op je energierekening!

In de tijden dat gas en energie erg duur zijn kunnen isolerende gordijnen goed van pas komen. Dit soort gordijnen houden namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Hierdoor hoef je de verwarming dus ook niet zo hoog te zetten. Het is zeker relevant als je voelt dat er kou door de ramen naar binnen komt, dit blijft namelijk allemaal achter het gordijn hangen waardoor de kou dus niet in de kamer komt.

Isolerende gordijnen in de zomer

Wil je het graag koel in huis houden terwijl het buiten erg warm is? Dan is de beste optie om te kiezen voor overgordijnen of verduisterende gordijnen. Deze gordijnsoorten houden namelijk het meeste zonlicht tegen en kunnen de warmte achter het raam vasthouden. Zoek je iets wat alleen het zonlicht tegen kan houden dan is een inbetween of vitrage vaak alleen al genoeg. Laat het gordijn maken met een dubbele, triple of wave plooi zodat het gordijn wat voller hangt en dus minder warmte doorlaat. Valt je keuze op een dikke gordijnstof, dan profiteer je niet alleen van een isolerende functie maar ook van een betere akoestiek in huis.

isolerende gordijnen

Welke gordijnstoffen isoleren het best?

Ben je op zoek naar de best isolerende gordijnen, neem dan een kijkje bij onze verduisterende gordijnen. Met name gordijnstof Magnolia is een erg dikke en mooi vallende gordijnstof, deze stof is ook nog eens voor 80% lichtdicht en houdt dus vrijwel alle warmte/kou tegen.

Ben je op zoek naar een overgordijn, dan is een velours gordijn de beste optie. Omdat velours een zachte en warme stof is komt hier weinig warmte/kou doorheen. De velours gordijnstof in onze collectie is erg soepel vallend en hangt dus in elke plooi erg mooi!

Verschillende isolerende stoffen

Wat van belang is, is de juiste stofkeuze maken. Er zijn namelijk stoffen die erg "simpel" zijn, dus zonder structuur maar wel erg praktisch. Als het gordijn ergens komt te hangen waar het niet in het zicht hangt, denk dan eens aan een basic gordijnstof. Wilt u niet veel uitgeven aan een isolerend gordijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wil je dat het isolerend gordijn ook wat sfeer met zich meebrengt? Ook hiervoor hebben wij de juiste stoffen. Uiteraard betaal je door de structuur ook wat meer voor de gordijnstof.

Heb je nog vragen over de isolerende functie van gordijnen, of misschien wel heel wat anders? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Onze producten

  • Vitrage

    Vitrages zijn hele transparante gordijnen. Ze hebben vooral een decoratieve functie. Vitrages worden meestal gecombineerd met een overgordijn. De klassieke vitrage wordt gemaakt met een platte plooi, het nadeel hiervan is dat je er niet mee kunt schuiven. Wil je wel schuiven met je vitrage, kies dan voor een dubbele of triple plooi.

  • Inbetween

    Inbetweens zijn echt van deze tijd en worden steeds vaker toegepast in interieurs! Het voordeel van een inbetween is dat je er geen overgordijn bij nodig hebt. Mensen kunnen niet zomaar bij je naar binnen kijken, maar zelf kun je wel naar buiten kijken.

  • Overgordijn

    Bij een sfeervolle inrichting horen eigenlijk altijd overgordijnen, ze bepalen mede de sfeer in de ruimte. Daarnaast zijn ze natuurlijk praktisch, denk hierbij aan het creëren van privacy, maar ook de akoestiek verbeterd aanzienlijk als er overgordijnen in de ruimte hangen.

  • Verduisterend

    Verduisterende gordijnen zijn in eerste instantie bedoeld als slaapkamer gordijn. Hierin maken we onderscheid tussen een dim-out gordijn dat meestal voor 80% lichtdicht is en een black-out gordijn dat voor 100% lichtdicht is. Verduisterende gordijnen hebben een hoge isolerende waarde en zijn dus ook uitermate geschikt als tochtgordijn voor bijvoorbeeld een voordeur.

Altijd gordijnen op maat

Bij Curtain-Company leveren we gordijnen op maat zoals het hoort! Altijd precies passend en binnen 10 werkdagen in huis! Voordat de bestellingen weggaan voor bezorging meten wij de gordijnen nog één keer extra na. Op deze manier weten we zeker dat de maat juist is. Omdat er altijd iets kan misgaan hebben wij een gratis meetverzekering, mocht je niet zeker zijn van je zaak, bel ons op voor een gratis adviesgesprek.

Het voordeel van een maatwerk gordijn is dat je het zelf kunt samenstellen. Als je kiest voor kant en klare gordijnen dan ga je al vaak voor gordijnen die op zijn minst voor het raam passen. Nu heb je de mogelijkheid om de kleur en samenstelling zelf te kiezen. Voor welk type plooi kies je en laat je het gordijn afwerken met een loodveter of onderzoom?

 

De juiste gordijnkleur

De juiste kleurkeuze maken is vaak een lastige opgave. Bouw je het interieur op vanaf de gordijnen of maak je het interieur juist af met gordijnen? Als je een mooie gordijnstof hebt gevonden in ons assortiment, dan is het mogelijk om een gratis kleurstaaltje aan te vragen. Op deze manier heb je binnen enkele dagen een stukje gordijn in de brievenbus. Met dit stukje stof in huis is het makkelijker beslissen, omdat je de kleur en structuur kunt voelen en in eigen licht kunt zien!

Ben je nog niet zeker van het type gordijn dat je voor het raam wilt hebben? Uiteraard is het mogelijk om verschillende kleurstaaltjes aan te vragen. Wil je bijvoorbeeld het transparantieverschil zien tussen een dichte inbetween en een overgordijn, bestel hier dan beide een kleurstaaltje van. Kon je niet kiezen en heb je misschien wel per ongeluk meer dan 8 kleurstaaltjes aangevraagd, dan nemen wij even contact met je op om de stofjes te bespreken. Op deze manier kunnen wij alvast helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

Gordijnen online kopen

Gordijnen online bestellen lijkt een lastige opgave. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Waar vroeger iedereen nog naar de specialist ging/moest, is het nu mogelijk om helemaal zelf een gordijn samen te stellen.

Voordat je een gordijn besteld zijn er drie stappen die je moet uitvoeren:

1.      Zoek een mooie gordijnstof uit (vraag evt. kleurstaaltjes aan)

2.      Neem de maten op (volgens onze handige meetinstructies)

3.      Stel jouw gordijn samen in een aantal makkelijke stappen en bestel

Bij de maatvoering hoef je alleen maar de exacte breedte en hoogte maat in te voeren. De exacte hoeveelheid stof die nodig is rekent de webshop automatisch uit.

Contact

Ben je op onze webshop het perfecte gordijn aan het zoeken en heb je vragen of is er iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Voor snelle vragen of hulp bij het inmeten is een telefonisch gesprek erg handig. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 telefonisch bereikbaar. Bellen kan via 085-1309189.

Heb je een uitgebreidere vraag die makkelijker uit te leggen is via de mail? Vragen via de mail kunnen naar info@curtain-company.nl. Wij streven ernaar om uiterlijk binnen één werkdag te reageren!

Het is ook mogelijk om ons direct vanuit de webshop een mailtje te sturen. Dit is mogelijk via onze contactpagina.