Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Korte of lange gordijnen voor mijn ramen?


Korte of lange gordijnen voor mijn ramen?

Veel mensen staan voor een lastige keuze, kies ik voor lange of korte gordijnen voor mijn ramen? De reden voor de twijfel is dat mensen bang zijn om warmte te verliezen als er gordijnen voor de radiatoren hangen. Dit willen ze dan voorkomen door de gordijnen tot op of net over de vensterbank te laten hangen.

Wij adviseren om zeker voor lange gordijnen te gaan (tot op de vloer). Dit geeft een luxe en strakke uitstraling aan het interieur. Als je kiest voor gordijnen van plafond tot vloer doet het de ruimte veel hoger lijken. Als je radiatoren onder je ramen hebt hangen, kies dan alsnog voor een lang gordijn, ook al ben je bang dat er dan minder warmte binnen komt. Het is namelijk niet helemaal waar dat er minder warmte in huis komt. Want overdag heb je alle gordijnen open waardoor er gewoon warmte binnen komt! Als je dan ’s avonds de gordijnen dicht maakt dan houden deze de warmte die overdag is gecreëerd binnen vast.

Collectie gordijnen

 

Andere voordelen van langere gordijnen:

  • Als er meer stof voor het raam hangt, dan isoleert het ook meer (de dikte van de stof speelt hierin ook mee);
  • De akoestiek is beter, omdat er meer stof in de ruimte hangt (voorkomt echo in de ruimtes);
  • In huizen met vloerverwarming zorgen de lange gordijnen er voor dat er geen warmte ontsnapt.

 

Als je er voor kiest om toch voor korte gordijnen te kiezen, dan is de radiator altijd zichtbaar (een radiator is niet altijd even mooi). En als je het op een kamer helemaal donker wilt hebben zoals op een slaapkamer, denk er dan over na dat er altijd wat licht onder de gordijnen vandaan kan komen als je ervoor kiest om ze op de vensterbank te laten hangen. Kies je voor een gordijn tot op de vensterbank en wil je de radiator toch bedekken, denk dan aan radiatorbekleding.

 

Mocht je een kleine ruimte hebben met een uitstekende vensterbank, dan is het juist slim om voor een kort gordijn te kiezen. Een gordijn heeft namelijk ongeveer 8 cm ruimte nodig om vrij te hangen van de vensterbank. Hiermee verlies je dan best wat nuttige ruimte in een kleine kamer. Het is natuurlijk ook mogelijk om de vitrage tot op de vensterbank te laten komen, en de overgordijnen of verduisterende gordijnen er voor te hangen die van het plafond tot aan de vloer komen.

 

Wat zijn de mogelijkheden van gordijnen bij een uitstekende vensterbank?

Heb je een ver uitstekende vensterbank dan kan het zijn dat het niet verstandig is om te kiezen voor lange gordijnen. Het nadeel hiervan is dat er veel ruimte verloren gaat, een gordijn moet namelijk aan de voor- en achterkant ook nog eens minimaal 6 tot 8 cm ruimte hebben om vrij te hangen. Als dit het geval is dan is het slim om toch te kiezen voor korte gordijnen (tot op de vensterbank). Op deze manier behoud je veel ruimte in de kamer.

Is er genoeg ruimte op de desbetreffende kamer? Kies dan zeker voor lange gordijnen! Lange gordijnen geven namelijk een mooie uitstraling mee aan het interieur. En zoals je misschien al hierboven gelezen hebt, heeft een lang gordijn meer voordelen dan een kort gordijn.

Indien je hulp nodig hebt bij het meten, kijk dan eens bij onze handige meetinstructies! Heb je verder nog vragen of hulp nodig neem dan contact met ons op.

Tel: 085-1309189

E-mail: info@curtain-company.nl

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.