Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Linnen gordijnen


Linnen gordijnen

Ben je van plan om linnen gordijnen toe te voegen aan je interieur? Als je van natuurproducten houdt is dat een perfect idee! Linnen gordijnen hebben vaak natuurlijke tinten en structuren, daardoor passen linnen gordijnen in ieder interieur.

Wij selecteren onze gordijnstoffen op verschillende belangrijke punten waardoor jij er van verzekerd bent dat je een hoogwaardig gordijn in huis haalt voor een scherpe prijs! Dit geldt ook voor onze linnen gordijnen.

Onze collectie linnen

 

Voor- en nadelen van linnen gordijnstoffen

Doordat er nog een klein deel polyester in de stof verwerkt is, kun je de stof nog gewoon wassen zonder dat er gekke dingen mee gebeuren. Helaas moet je bij linnen stoffen wel altijd rekening houden met eventuele krimp en (lichte) verkleuring van het gordijn. Dit zijn de bijwerkingen van een natuurproduct, daarom adviseren wij om jouw linnen gordijnen “slepend” te laten maken (over de grond).

Net zoals alle natuurlijke materialen verkleurt linnen dus ook, vaak maakt dit het alleen maar mooier! De stof gaat “werken”, komt tot leven en krijgt karakter, deze eigenschappen maken ieder gordijn uniek. De verkleuring van linnen gordijnen gaat op een erg natuurlijke manier, zo natuurlijk dat je het vaak niet eens door hebt dat het gordijn een iets andere kleur heeft gekregen.

Je hoeft dus geen andere stof uit te kiezen omdat je bang bent voor verkleuringen, want alle gordijnen verkleuren onder omstandigheden! Alleen is het proces van verkleuren bij niet linnen stoffen minder natuurlijk en wordt het vaak lelijk en vies, uiteraard verkleuren de “normalere” stoffen wel minder snel dan linnen stoffen (in dezelfde omstandigheden).

 

Wat is de juiste plooi voor in mijn linnen gordijnen?

Doordat linnen gordijnen vrijwel in elk interieur passen, bepaalt de plooi welke stijl het interieur krijgt. Ben je bang dat je de verkeerde keuze maakt? Kijk dan even naar onze blog over het maken van de juiste plooikeuze. Bij Curtain-Company heb je standaard de keuze uit 5 verschillende plooien!

Conclusie

De dikte van de ramen kan ook nog van invloed zijn. Heb je bijvoorbeeld dubbel of getint glas dan zal je merken dat er vrijwel geen verandering plaats vindt in de gordijnen. Uiteindelijk zullen alle gordijnen verkleuren in de loop der jaren. Alleen gaat dit bij linnen gordijnen een stuk mooier en natuurlijker. Wij verzekeren dat je nog jarenlang plezier zult hebben van jouw linnen gordijnen!

Heb je nog vragen over linnen gordijnen en wil je wat meer informatie over de voor- en nadelen? Neem gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.