Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Linnen of linnenlook gordijnen?


Linnen gordijnen of linnenlook gordijnen?

Keuzes maken is soms erg lastig. Bijvoorbeeld bij de keuze tussen linnen gordijnen en gordijnen met een linnenlook. In deze blog gaan wij je bij deze keuze helpen! Mocht je na dit artikel nog vragen hebben dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Linnen gordijnen

Wat is een linnen gordijn?

Het grootste verschil tussen linnenlook gordijnen en linnen gordijnen is de samenstelling. Linnen gordijnen zijn namelijk natuurproducten en linnenlook niet. Omdat een linnen gordijn een natuurproduct is, gedraagt het zich ook zo. De belangrijkste punten van een linnen gordijn op een rijtje:

  • Linnen gordijnen kunnen verkleuren voor het raam
  • Linnen gordijnen kunnen krimpen of “groeien” (langer worden)
  • Linnen gordijnen kunnen kreuken

Omdat linnen gordijnen kunnen groeien en krimpen adviseren wij eigenlijk altijd om de gordijnen slepend te laten maken. Mocht het gordijn iets krimpen dan blijft het gordijn mooi hangen. Als het gordijn slepend wordt gemaakt zal het wel wat nonchalanter vallen, hierbij wordt ook vaak gekozen voor een plooi gordijn.

Let op: Ook al zit er maar een beetje linnen in de stof verwerkt (bijvoorbeeld 15/20%), ook dan kan het de eigenschappen hebben van echte linnen.

 

Wat is een linnenlook gordijn?

Een linnenlook gordijn bestaat vaak gewoon uit 100% polyester. Is een natuurproduct niet jouw ding, maar wil je wel de looks hier van hebben? Dan is een linnenlook gordijn ideaal! Als je hier voor kiest dan krijg je een prachtig gordijn zonder “bijwerkingen”. Het gordijn zal niet krimpen of groeien, het is gewoon wasbaar en het zal zeker niet verkleuren.

In de meeste gevallen worden gordijnen gewoon netjes boven de vloer gehangen. Dit is ook altijd ons advies bij polyester gordijnen.

Nog geen keuze kunnen maken?

Vraag van beide soorten stof eens een proefstaaltje aan. Op deze manier zijn de verschillen makkelijk te voelen en zien. Alle stoffen in ons assortiment zijn kamerhoog. Dit wilt zeggen dat de stoffen allemaal een vaste hoogte hebben van +/- 300cm. Uiteraard zit hier veel verschil in. Zo is de ene stof 280 cm hoog en de ander weer 320 cm hoog. Heb je dus een plafond wat iets hoger is dan gemiddeld, neem dan contact met ons op!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.