Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Loodveter of onderzoom?


Loodveter of onderzoom?

Een gordijn heeft altijd een afwerking aan de onderzijde. Bij veel webshops en winkels krijg je hier geen keuze in en wordt je gordijn op maat afgewerkt met een loodveter. Wij vinden dat de klant zelf mag beslissen wat hij/zij mooi vindt. Daarom is het in onze webshop mogelijk om een keuze te maken tussen een loodveter of een onderzoom onder in je gordijn.

Collectie gordijnen

Het gordijn afgewerkt met een loodveter

Voor de afwerking onder in het gordijn heb je altijd twee opties, één daarvan is de loodveter. Een loodveter wordt altijd aan het gordijn gezet (standaard bij de weverij of in het atelier) met dezelfde kleur als het gordijn. Een loodveter is eigenlijk een soort verzwaringskabel dat er voor zorgt dat het gordijn mooi en strak in de plooi valt.

Aan sommige kamerhoge gordijnstoffen zit al standaard een loodveter in verwerkt, omdat deze in de weverij al aan het gordijn wordt bevestigd. Wij hebben de keuze vrij aan de klant gelaten, dus wil je een onderzoom, dan halen wij de loodveter er gewoon voor je af!

Het gordijn afgewerkt met een onderzoom

De andere optie voor de afwerking van de onderzijde is een onderzoom. De onderzoom is bij ons meestal 12 cm hoog. Eerst wordt het gordijn afgelokt zodat het niet meer gaat rafelen onderin, hierna zal de onderzoom er in verwerkt worden. Een onderzoom is een zoom die aan de onderkant van het gordijn wordt genaaid. Een onderzoom heeft ook zijn voordelen. Het biedt een decoratieve afwerking aan de onderkant van het gordijn en kan een extra element van stijl en design toevoegen. Bovendien kan een onderzoom helpen om de stof van het gordijn te beschermen tegen slijtage en rafelen, waardoor de levensduur van het gordijn wordt verlengd.

Uiteindelijk draait het allemaal om het bereiken van de gewenste uitstraling en functionaliteit voor jouw gordijn. Of je nu kiest voor een loodveter of onderzoom, het resultaat zal een prachtig afgewerkt gordijn zijn dat jouw interieur complementeert.

 

Extra gewichtjes

Voor deze gewichtjes (loodjes) maakt het niet uit of je kiest voor een loodveter of onderzoom. Ze zitten er namelijk sowieso in. De gewichtjes dienen voor extra gewicht in de zijkanten zodat de gordijnen beter in de plooi zullen vallen, en wat strakker naar beneden hangen.

Is het nog niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op!

Zijn er nog onduidelijkheden over dit onderwerp, of misschien wel iets heel anders? Neem dan contact met ons op via onze e-mail: info@curtain-company.nl, telefoon: 085-1309189 of via onze sociale media pagina’s (Facebook of Instagram) voor een gratis adviesgesprek!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.