Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Uitleg: Wat is een wave plooi?


Wat is een wave plooi?

De wave plooi is een plooi die erg trending is de laatste tijd. Dit komt omdat het een heel ander soort plooi is dan bijvoorbeeld een enkele of dubbele plooi. Als je een gordijn met wave plooi ophangt dan krijg je een “golvend” effect. Dit golvend effect krijg je door de runners en de gordijnhaakjes. De plooien worden er dus niet ingestikt zoals bij bijvoorbeeld een dubbele plooi. Wave plooi gordijnen

Hoe ontstaat de wave plooi en hoe hang je het op?

De wave plooi komt in het gordijn doordat de runners aan elkaar vast zitten met stukjes touw, wat er voor zorgt dat deze niet verder uit elkaar kunnen dan 8 (of 6)cm. Wij gebruiken standaard de 8cm runners. Wil je een smallere "wave" in het gordijn, neem dan contact met ons op! De gordijnhaakjes zitten bovenin het gordijn vast in een speciale band, zodat deze niet kunnen bewegen. Aan beide uiteinde van het gordijn zitten er twee haakjes kort op elkaar, dit is voor de eindhaken. Deze bevestig je in de helemaal linkse en rechtse runner, wat er voor zorgt dat het gordijn aan de linker en rechter kant perfect omslaat in de plooi.

 

Heb je alle haakjes in de runners gedaan? Zorg er dan voor dat de plooi goed komt te hangen. Dit doe je door de plooi met je hand bovenin het gordijn naar achter te duwen of juist naar je toe te trekken. Zorg er hierbij voor dat de eerste en laatste plooi altijd naar jezelf toe wijzen!

Voordelen van een wave gordijn

Een wave plooi is op elke gordijnstof mogelijk! Dus je kunt gewoon een stof uitzoeken die je mooi vindt zonder te kijken naar de plooi mogelijkheden. Het maakt niet uit of je nu een vitrage, overgordijnof een inbetween wilt.

De gordijnstoffen die in de webshop staan zijn allemaal kamerhoog. Dit wilt zeggen dat er geen lelijke naden in het gordijn komen.

De wave plooi is erg in opkomst, en wordt steeds populairder. Dit komt mede dankzij de soepele plooival die het heeft. De golvende stof zorgt ervoor dat je interieur er erg chique en strak uit komt te zien. Als het gordijn hangt zal deze (bij sommige stoffen) niet direct vallen zoals het hoort. Een tip van ons is dan: zorg ervoor dat het gordijn zo goed mogelijk in de plooi valt en knoop het dan op twee plaatsen in de plooi bij elkaar (met een stukje touw). De volgende dag haal je de touwtjes los, en je gordijn zal perfect in de plooi hangen. Wil je het er toch nog een beetje nonchalant bij laten hangen, kies er dan voor om de gordijnen een stukje over de grond te laten slepen.

Een slepend gordijn wordt vaak gebruikt bij gordijnen met een enkele of dubbele plooi. Volgens ons hoort een wave-gordijn eigenlijk nooit over de grond te slepen omdat dit jammer is van de plooival en het effect er van. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op!

 

LET OP: Indien je de gordijnrails niet bij ons besteld, let er dan op dat de rails geschikt is voor wave-runners. Omdat dit andere runners zijn dan normaal passen deze niet in alle gordijnrails. Vraag dit evt. dus na in de winkel!

Een wavegordijn heeft aan de voor- en achterkant ongeveer 8 cm vrije ruimte nodig om mooi in de plooi te kunnen vallen. Let er dus op waar je de rails ophangt. Meet vanuit het hart van de rails ongeveer 8 cm naar voren en naar achteren om te checken of er geen obstakels zijn (denk aan radiatoren of raamkrukken).

 

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.