Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Voor welk type gordijn moet ik kiezen?


Voor welk type gordijn moet ik kiezen?

Welke typen gordijnen moet ik in mijn huis hangen? Dit is de vraag die wij in deze blog ga beantwoorden. In onze webshop hebben wij de soorten gordijnen in 4 categorieën verdeeld:

Wij gaan per gordijnsoort uitleggen in welke ruimte je ze het beste kunt gebruiken en waarom. Door de uitleg weet jij precies wat voor gordijn je nodig hebt, en kan je direct aan de slag om de juiste kleur te vinden voor in je interieur! Om de juiste kleur te vinden voor een gordijn, denk er dan over na of je een "gewaagde" of “standaard” kleur in je interieur wilt hebben hangen. Doorzoek onze webshop en vraag een gratis proefstaaltje aan om te zien of je de juiste kleur hebt uitgezocht. Ga je voor een gewaagde kleur? Zorg er dan voor dat de kleur ook zeker terugkomt in je interieur om het toch nog één geheel te houden.

Alle gordijntypen

Vitrage

Een vitrage is een erg dun gordijn waar veel licht doorheen komt. Vitrages worden het vaakst gebruikt in woonkamers of in slaapkamers in combinatie met een ander gordijn. De functie van een vitrage is om de eerste inkijk van de mensen buiten tegen te houden en om het felle licht buiten te houden. Vitrages blijven overdag vaak ook voor een deel dicht zodat passerende mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Dus wil je het overdag lekker licht houden in de kamer zonder dat er mensen naar binnen kijken, kies dan voor een vitrage (evt. in combinatie met een ander gordijn).


 

Inbetween

Een inbetween zit qua transparantie tussen een vitrage en overgordijn in. Het is tevens ook een gordijn dat steeds vaker alleen wordt opgehangen. Inbetweens worden veel gebruikt in woonkamers, bijvoorbeeld voor de ramen die richting de achtertuin wijzen. Maar vaak ook voor het raam aan de straatkant. Overdag houdt een inbetween de eerste inkijk van buitenaf tegen, net zoals het scherpe licht. ’s Avonds is het omgedraaid, dan kunnen de mensen van buitenaf wat makkelijker naar binnen kijken. Natuurlijk is de ene inbetween wat transparanter dan de ander, maar vaak worden ze alsnog gecombineerd met een overgordijn (zeker aan de straatkant van het huis).

 

Overgordijn

Overgordijnen hangen in de meeste huizen en interieurs in de woonkamer. Overgordijnen zorgen ervoor dat mensen van buitenaf niet naar binnen kunnen kijken. Ook zorgen ze ervoor dat het wat donkerder is in huis als ze dicht zijn. Vaak worden ze gecombineerd met een vitrage of inbetween die er dan voor hangt. Overgordijnen dienen er eigenlijk voor om ’s avonds de inkijk van buitenaf en evt. het licht van lantaarnpalen tegen te houden. De reden dat ze gecombineerd worden is omdat de overgordijnen overdag gewoon openhangen, hierdoor kan iedereen gewoon naar binnen kijken. Een vitrage of inbetween voorkomt dit omdat deze overdag (deels) dicht blijven. Overgordijnen hangen ook vaak op slaapkamers, in de meeste gevallen worden deze dan gevoerd (extra stuk stof achter het gordijn gemaakt) om er voor te zorgen dat het helemaal duister wordt op de kamer. Wij hebben er voor gekozen om deze optie mogelijk te maken in onze webshop, omdat ons assortiment in overgordijnen gewoonweg breder en groter is dan het assortiment in verduisterende gordijnen.

 

Verduisterend gordijn

Verduisterende gordijnen worden in de meeste gevallen gebruikt voor op slaapkamers. De functie van het gordijn zit eigenlijk al in de naam: verduisterend. Dit wilt zeggen dat het de inkijk tegenhoud en het licht van buiten, zodat je niet elke dag te vroeg wakker wordt omdat er fel licht naar binnen schijnt. Vaak hangen de mensen hier ook nog een inbetween of vitrage voor, zodat je overdag ook wat privacy hebt en niet elke keer het licht aan hoeft te zetten als je op de slaapkamer moet zijn.

 

Natuurlijk zorgen alle gordijnen voor een verbeterde akoestiek en privacy in huis. Gordijnen zorgen er ook voor dat de warmte in huis blijft en niet makkelijk kan ontsnappen.

Wij hebben onze collectie met zorg en ervaring uitgekozen zodat er eigenlijk bijna niets mis mee kan gaan. Al onze gordijnen zijn makkelijk te wassen en te strijken, zolang je de wasvoorschriften van de bijbehorende gordijnstof volgt. Wij hebben er ook voor gekozen om alleen voor kamerhoge stoffen te kiezen. Dit wilt zeggen dat er geen lelijke naden in jouw gordijn komen.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.