Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Waarom moet ik mijn gordijnen laten voeren?


Waarom moet ik mijn gordijnen laten voeren?

Gordijnen laten voeren. Niet veel mensen denken er over na, terwijl het juist erg handig is. Er zitten namelijk veel voordelen aan verbonden. De voordelen ga ik met jullie bespreken in deze blog. Voeren betekent een tweede laag stof achter de huidige gordijnstof plaatsen. Hierdoor krijgt het gordijn nog meer functies in jouw interieur! Het nadeel is wel dat het gordijn erg zwaar kan worden, hier merk je alleen iets van zodra je het gordijn gaat wassen.

Collectie overgordijnen

Verduisteren

Gevoerde gordijnen worden het meest gebruikt op slaapkamers en andere kamers waar het donker moet zijn. Doordat je achter een overgordijn een extra laag stof vast zet wordt deze verduisterend. Verduisterend wilt zeggen dat er helemaal geen licht doorheen komt, ideaal voor slaapkamers dus!

Normaal gesproken verkleurd een gordijnstof altijd wel een beetje door het felle zonlicht. Doordat de stof twee keer zo dik is geworden door het voeren, verkleurd de stof ook minder snel. Het zorgt er uiteindelijk dus voor dat een gordijn langer meegaat (verlengde levensduur). Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe jij met de gordijnen omgaat.

 

Isolatie

Alle gordijnen hebben een isolerende functie, alleen de mate waarin verschilt door de dikte van de stof. Gordijnen zorgen er voor dat het lekker warm blijft in je huis (als het koud is), en houden de koude lucht zoveel mogelijk weg. En als het buiten warm is zorgt een gevoerd gordijn er voor dat het binnen lekker koel blijft. Dus hoe dikker de stof hoe groter de kans dat er geen windje doorheen komt. Door de isolerende functie van gordijnen ga je dit uiteraard ook merken op de energierekening! Dit maakt een gordijn voeren ook meteen extra duurzaam.

 

Akoestiek

De akoestiek in huis is ook aanzienlijk beter als je er voor kiest om je gordijnen te laten voeren. Want als er bij jou in huis een echo ontstaat zodra je begint met praten of bij elk soort geluid, dan zijn gordijnen een goede oplossing. Natuurlijk verminderd de echo al zodra je je nieuwe huis hebt ingericht. Maar als je er dan ook nog gordijnen bij hangt is het plaatje helemaal compleet. Natuurlijk zorgen alle gordijnen ervoor dat de akoestiek verbeterd in huis, maar hierbij geldt ook hoe dikker de stof hoe beter de akoestiek in huis zal zijn.

Uitstraling

Gordijnen zijn de sfeermakers in huis! Kies je ervoor om de gordijnen te laten voeren, dan ziet dit er gelijk een stuk chiquer uit. Gevoerde gordijnen hebben een mooie volle en zware uitstraling, dit zorgt ervoor dat het mooi oogt!

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.