Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Wat is confectioneren?


Wat is confectioneren?

Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen is het mogelijk dat je een aantal lastige vaktermen voorbij hoort komen. Een daarvan is “confectioneren”. In onze webshop gebruiken wij dit woord eigenlijk vrijwel niet om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken. Wij hebben het woord vervangen met “maakkosten”.

Als je een gordijn wilt laten maken dan moet je een aantal stappen doorlopen. Zo moet je een plooi kiezen, de maten opgeven en een afwerking kiezen. Wij maken van een recht stuk stof een prachtig gordijn voor bij jou thuis! Het proces om een gordijn te maken heet dus eigenlijk “confectioneren”.

Zodra je een plooi wilt kiezen merk je dat hier prijsverschillen in kunnen zitten. Zo is een wave-plooi een stuk duurder om te laten maken dan een enkele of dubbele plooi. Dit komt omdat er bij een wave-plooi nog veel handwerk aan te pas komt, en omdat er duurdere materialen bij gebruikt worden. Dit is bij een gordijn met ringen precies hetzelfde, er moet veel met de hand gedaan worden en vooral de ringen maken het duurder.

Confectiekosten

Plooikeuze

Verdwaal jij ook altijd in de keuzes die je hebt om je gordijn te laten maken? Wij snappen best dat het lastig is om de verschillende plooien te onderscheiden. Heb je hier hulp en uitleg bij nodig, lees dan onze volgende blog: Wat is de juiste plooikeuze? Hierin staat beschreven hoe de plooien worden gemaakt en hoe je ze kunt herkennen.

 

Type gordijn

Heb je helemaal geen verstand van gordijnen? Doe wat onderzoek en je weet er direct meer over! Wil je weten wat voor soorten gordijnen er allemaal zijn en waar ze voor dienen, lees dan onze blog over de verschillende type gordijnen. Roept dit alleen maar vragen bij je op, neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en wij helpen je graag verder.

Meetinstructies

Ben je bang dat je zelf niet kan meten, lees dan onze duidelijke meetinstructies door. Het is je nog nooit zo makkelijk gemaakt! Geef de gemeten hoogte en breedte maat op en onze prijscalculator rekent het direct voor je om. Door de berekening klopt de prijs voor jouw gordijn altijd, en wij weten nu precies wat we moeten maken.

 

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.