Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Wat is de juiste plooikeuze?


Wat is de juiste plooikeuze?

Er bestaat niet zoiets als een verkeerde plooikeuze maken. Omdat het van een persoon zelf en de gordijnstof afhangt. In dit stukje tekst ga ik de plooien uitleggen die bij ons in de webshop verkrijgbaar zijn, en in welk interieur ze het best tot hun recht komen. Het maken van de juiste keuze is erg lastig, want ga je een keer voor iets nieuws, kies je weer het zelfde zoals je altijd al hebt gedaan of weet je er niks vanaf en moet je jezelf nog verdiepen in het onderwerp.

In onze webshop heb je een keuze uit 5 verschillende plooien:

  • Enkele plooi
  • Dubbele plooi
  • Triple plooi
  • Wave plooi
  • Zeilringen

De maakkosten bij de enkele, dubbele en triple plooi liggen het laagst. Voor een wave plooi zijn de maakkosten per meter stof wat duurder omdat dit veel handwerk is. En bij de zeilringen ligt de prijs het hoogst per meter stof, dit komt voornamelijk door de materialen (ringen) die gebruikt worden. De grootste prijsverschillen ontstaan door de benodigde stof voor een specifieke plooi. Zo hebben wij voor het maken van een triple plooi meer stof nodig dan bij het maken van een enkele plooi.

Onze collectie

 

Enkele, dubbele en triple plooi

De verschillen van deze plooien zijn makkelijk uit te leggen:

  • Enkele plooi → per plooi is de bovenrand één keer omgeslagen
  • Dubbele plooi → per plooi is de bovenrand twee keer omgeslagen
  • Triple plooi → per plooi is de bovenrand drie keer omgeslagen

Bij een enkele plooi heb je dus de minste plooivorming in het gordijn, dit resulteert in een minimaal pakket dat overblijft als je het gordijn naar de zijkant schuift. Een enkele plooi kan bij elke soort gordijnstof gebruikt worden. Als je een gordijn zoekt wat hoger moet zijn dan 200 cm kies dan niet meer voor een enkele plooi, omdat de plooien dan niet meer vallen zoals het hoort. Gordijnen met een enkele plooi zijn perfect voor gordijnen met een patroon of print er op.

Zoek je een gordijn van boven de 200 cm hoog, kies dan voor een dubbele plooi of triple plooi. Omdat er bij een dubbele en triple plooi meer stof wordt gebruikt, hangen de gordijnen voller en mooier voor een hoog raam.

Wave plooi en zeilringen

Met een wave plooi hangen bijna alle gordijnen perfect in de plooi. Dit komt door het systeem dat gebruikt wordt bij de plooi. In de gordijnrail zitten runners met touwtjes aan elkaar verbonden zodat de afstanden van de plooien gelijk blijven. Door de combinatie van de runners en haakjes hangt dit gordijn vrijwel altijd perfect in de plooi. Mocht dit niet het geval zijn, probeer ze dan eens in de plooi te binden met een touwtje. Hierdoor hangt het gordijn de volgende dag zeker mooi voor jouw raam! Daarom past een gordijn met een wave plooi vrijwel in elk interieur.

Kies je voor een gordijn met zeilringen, dan heb je dezelfde wave in je gordijnen als bij een wave plooi. Maar dan heb je natuurlijk ringen bovenin je gordijn waardoor ze wat wilder gaan hangen, en de plooien niet allemaal op dezelfde afstand blijven. Een gordijn met zeilringen past perfect in een industrieel interieur.

 

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.