Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Wat is een dubbele plooi?


Dubbele plooi gordijnen

Als je op zoek bent naar gordijnen dan zoek je in eerste instantie een mooie stof uit, passend in jouw interieur. Een gordijnstof uitzoeken lijkt erg lastig, door onze gratis kleurstalenservice maken wij het in ieder geval een stuk makkelijk om een stofje te kiezen. Stap 2 is meestal het bepalen van de gordijnplooi. Hier heb je veel keuze in, denk bijvoorbeeld aan de enkele, dubbele, triple en wave plooi.

Onze collectie

Wat is een dubbele plooi?

Een dubbele plooi wordt ook wel een vlinder plooi genoemd, echter wordt de term dubbele plooi vaker gebruikt. Een dubbele plooi is een erg populaire plooi en kan in elke stof worden gemaakt. Bij soepele en lichte gordijnstoffen komt de dubbele plooi het meest voor omdat de plooi dan het best tot zijn recht komt en erg mooi in de plooi valt. Heb je een stuggere of een wat zwaardere stof dan kan het zijn dat het gordijn ook wat wilder gaat hangen.

In een gordijn met dubbele plooi wordt meer stof verwerkt dan in een gordijn met een enkele plooi. Dit is de reden waarom een dubbele plooi een rijkere en vollere uitstraling meegeeft aan jouw interieur! Het is dan natuurlijk ook logisch dat een dubbele plooi wat duurder is (dan een enkele plooi) omdat er meer stof wordt gebruikt.

 

Wanneer kies je voor een dubbele plooi?

Als je nog aan het twijfelen bent tussen de enkele en dubbele plooi maak je dan vooral geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Een enkele plooi wordt vaak gekozen omdat dit het goedkoopste is om te maken. Ben je dus op zoek naar een zo goedkoop mogelijk gordijn, kies dan voor de enkele plooi. Ben je op zoek naar een gordijn hoger dan 180cm, laat je keuze dan zeker vallen op een dubbele plooi. Bij een gordijn hoger dan 180cm zorgt een dubbele plooi voor een volle uitstraling en mooie plooival.

Bekijk hier ons gehele assortiment.

 

Hoe wordt een dubbele plooi gemaakt?

Om een dubbele plooi in een gordijnstof te maken gebruiken wij een machine. De machine pakt telkens de stof op twee plekken vast, vouwt de stof dubbel en stikt er een vlinder plooi in. Aan de plooi komt nog een verstelbaar kunststof haakje waarmee je de plooien één voor één kunt verstellen in hoogte. Met deze haakjes is het bijvoorbeeld mogelijk om het gordijn zodanig te verstellen dat de gordijnrail niet meer zichtbaar is.

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.