Op maat gemaakte gordijnen
085 130 91 89 ma - vr / 08:30 - 17:00 uur

Meet- en montage instructies

Meetinstructies

Klik hier voor de handige handleiding om gordijnen zelf in te meten...

Klik hier voor de handige handleiding om rolgordijnen zelf in te meten...

Deze handleiding helpt je zeker met het opmeten van de juiste maten! Maar mocht je na het lezen van deze handleiding nog twijfelen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis adviesgesprek.

Meetinstructie gordijnen

WAARSCHUWING: Voordat je begint met meten let dan goed op eventuele obstakels, zoals naar binnendraaiende deuren/ramen, deur/raambeslag, verwarmingsbuizen en radiatoren. Meet gewoon van plafond tot vloer, wij halen hier de nodige centimeters vanaf zodat het passend is. Heb je een speciale gordijnrail die bijvoorbeeld extra hoog is of in het plafond is gemonteerd, geef dit dan aan ons door!

Gordijnen opmeten

Deze instructies gelden voor het opmeten van gordijnen met de volgende plooien:

 • Enkele plooi
 • Dubbele plooi
 • Triple plooi
 • Platte plooi
 • Wave plooi (Zorg er voor dat het gordijn vanuit het hart van de rail aan beide kanten minimaal 8 cm ruimte heeft voor een mooie plooival)

Gordijn vanaf plafond tot aan de vloer:

 1. Meet de breedte van de rail.
 2. Meet de hoogte van het plafond tot aan de vloer (meet op 3 verschillende plaatsen, indien hier verschil in zit pak de kleinste maat).

Gordijn vanaf plafond tot op de vensterbank:

 1. Meet de breedte van de rail.
 2. Meet de hoogte van het plafond tot op de vensterbank (Meet op 3 verschillende plaatsen, indien hier verschil in zit pak de kleinste maat).

Gordijn van plafond tot over de vensterbank:

 1. Meet de breedte van de rail.
 2. Meet de hoogte vanaf van het plafond tot op de vensterbank, tel hier het aantal centimeters bij op dat je het gordijn over de vensterbank wilt hebben hangen. (Let op voor eventuele obstakels).

Gordijn in de raam nis:

 1. Meet de breedte van de raam nis.
 2. Meet de hoogte van het plafond (bovenkant nis) tot de onderzijde van de nis. (Meet op 3 verschillende plaatsen, indien hier verschil in zit pak de kleinste maat). Let op bij naar binnendraaiende ramen dat deze nog open kunnen.

Gordijn gemonteerd op de muur boven het raam:

 1. Meet de breedte van de rail.
 2. Meet vanaf waar de bovenkant van de rail komt te hangen tot op de vloer. (Meet op 3 verschillende plaatsen, indien hier verschil in zit pak de kleinste maat).

Gordijn met zeilringen

 1. Meet de breedte van de gordijnroede.
 2. Meet vanaf de bovenkant van de roede tot op de vloer/vensterbank. Onze zeilringen hebben een binnenwerkse maat van 40 mm. Je gordijnroede mag dus maximaal 30 mm dik zijn. Mocht deze toch groter zijn, neem dan even contact met ons op.

Meetinstructie gordijnrail

Rechte gordijnrail

 1. Meet de breedte waar je de rail wilt monteren.
 2. Bij montage tussen 2 wanden de totale breedte minus 2 cm.

Gordijnrail met bochten

 1. Wil je de rail aan de uiteinden gebogen hebben zodat je gordijn mooi aansluit tegen de muur.
 2. Meet de breedte waar je de rail wilt monteren.
 3. Geef aan of je links, rechts, of aan beide zijden een bocht wilt.
 4. Meet de afstand die je tussen de rail en de muur wilt hebben.

Een gordijn valt het mooiste in de plooi als het nergens tegenaan kan stoten, neem daarom altijd voldoende afstand vanaf de muur of bijvoorbeeld een vensterbank/radiator. Een gordijn met een enkele/dubbele/triple of platte plooi heeft mimimaal 6 cm ruimte naar achteren nodig om mooi te vallen, bij een gordijn met een wave plooi of zeilringen is dit zelfs 8 cm.

Montage instructies gordijnen

Inhoud doos:

 • Gordijnen
 • (Runners)
 • Montage instructie

Haal van één kant het kapje van de gordijnrail af. Neem de runners uit de verpakking en vervang deze met de runners in de gordijnrail (als deze er al in zaten). Monteer het eindkapje weer op het uiteinde van de gordijnrail.

Bevestig de laatste runner altijd achter het eindkapje van de gordijnrail. Dit zorgt ervoor dat het gordijn niet verder naar binnen schuift als de bedoeling is.

Wave-plooi

Indien je gordijnen met een wave-plooi hebt besteld, dan vindt je aan de uiteindes van de gordijnen een eindhaakje. Bevestig deze aan de eerste en de laatste runner. Deze eindhaak zorgt ervoor dat de zij-zoom mooi naar achteren valt.

TIP: Het middelste rondje onder de runner wijst altijd naar beneden.

Als je het gordijn geleverd hebt gekregen zitten hier al haakjes in. Deze haakjes zijn er voor bedoeld om in de runners te bevestigen. De eerste twee en de laatste twee haakjes in het gordijn zitten dichter bij elkaar, bevestig deze in de eindhaakjes (dit is alleen bij wave-gordijnen).

Overige plooien

Indien je gordijnen hebt besteld met een enkele, dubbele of triple plooi dan heb je standaard runners nodig. De haakjes zitten vastgestikt in het gordijn. Deze haakjes zijn in hoogte verstelbaar. Bevestig de haakjes in de runners.

TIP: Alle haakjes moeten op de zelfde hoogte zitten voordat het gordijn mooi kan hangen, Zorg er ook voor dat de runners altijd met de platte kant de kamer in wijzen.

Zorg er als laatste voor dat het gordijn goed in de plooi valt. Speel een beetje met de plooien bovenin het gordijn totdat ze goed zitten. Trek eventueel onderin het gordijn nog een keer voorzichtig aan de stof zodat deze mooier in de plooi valt.

Nu heb je een gordijn hangen wat mooi in de plooi valt, en waar je van kunt genieten!

LET OP: Indien je gordijnen hebt besteld met wave-plooi dan leveren wij hier wave-runners bij. Bij bestelling van een enkele, dubbele of triple plooi leveren wij hier geen runners bij!

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

E-mail: info@curtain-company.nl
Tel: 085-1309189

Vraag je proefstalen aan

Aantal stalen: {{ cart.free_sample_item_count }}/10

{{ item.product.name }}

Verwijderen

Rond de aanvraag af

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.