Linnen gordijnen

21 April 2021

Linnen gordijnen

Ben je van plan om linnen gordijnen toe te voegen aan je interieur? Als je van natuurproducten houdt is dat een perfect idee! Linnen gordijnen hebben vaak natuurlijke tinten en structuren, daardoor passen linnen gordijnen in ieder interieur.

Wij selecteren onze gordijnstoffen op verschillende belangrijke punten waardoor jij er van verzekerd bent dat je een hoogwaardig gordijn in huis haalt voor een scherpe prijs! Dit geldt ook voor onze linnen gordijnen.

Onze collectie linnen

Linnen gordijnen slaapkamer

Voor- en nadelen van linnen gordijnstoffen

Doordat er nog een klein deel polyester in de stof verwerkt is, kun je de stof nog gewoon wassen zonder dat er gekke dingen mee gebeuren. Helaas moet je bij linnen stoffen wel altijd rekening houden met eventuele krimp en (lichte) verkleuring van het gordijn. Dit zijn de bijwerkingen van een natuurproduct, daarom adviseren wij om jouw linnen gordijnen “slepend” te laten maken (over de grond).

Net zoals alle natuurlijke materialen verkleurt linnen dus ook, vaak maakt dit het alleen maar mooier! De stof gaat “werken”, komt tot leven en krijgt karakter, deze eigenschappen maken ieder gordijn uniek. De verkleuring van linnen gordijnen gaat op een erg natuurlijke manier, zo natuurlijk dat je het vaak niet eens door hebt dat het gordijn een iets andere kleur heeft gekregen.

Je hoeft dus geen andere stof uit te kiezen omdat je bang bent voor verkleuringen, want alle gordijnen verkleuren onder omstandigheden! Alleen is het proces van verkleuren bij niet linnen stoffen minder natuurlijk en wordt het vaak lelijk en vies, uiteraard verkleuren de “normalere” stoffen wel minder snel dan linnen stoffen (in dezelfde omstandigheden).

Linnen gordijn

Wat is de juiste plooi voor in mijn linnen gordijnen?

Doordat linnen gordijnen vrijwel in elk interieur passen, bepaalt de plooi welke stijl het interieur krijgt. Ben je bang dat je de verkeerde keuze maakt? Kijk dan even naar onze blog over het maken van de juiste plooikeuze. Bij Curtain-Company heb je standaard de keuze uit 5 verschillende plooien!

Conclusie

De dikte van de ramen kan ook nog van invloed zijn. Heb je bijvoorbeeld dubbel of getint glas dan zal je merken dat er vrijwel geen verandering plaats vindt in de gordijnen. Uiteindelijk zullen alle gordijnen verkleuren in de loop der jaren. Alleen gaat dit bij linnen gordijnen een stuk mooier en natuurlijker. Wij verzekeren dat je nog jarenlang plezier zult hebben van jouw linnen gordijnen!

Heb je nog vragen over linnen gordijnen en wil je wat meer informatie over de voor- en nadelen? Neem gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Onze producten

  • Vitrage

    Vitrages zijn hele transparante gordijnen. Ze hebben vooral een decoratieve functie. Vitrages worden meestal gecombineerd met een overgordijn. De klassieke vitrage wordt gemaakt met een platte plooi, het nadeel hiervan is dat je er niet mee kunt schuiven. Wil je wel schuiven met je vitrage, kies dan voor een dubbele of triple plooi.

  • Inbetween

    Inbetweens zijn echt van deze tijd en worden steeds vaker toegepast in interieurs! Het voordeel van een inbetween is dat je er geen overgordijn bij nodig hebt. Mensen kunnen niet zomaar bij je naar binnen kijken, maar zelf kun je wel naar buiten kijken.

  • Overgordijn

    Bij een sfeervolle inrichting horen eigenlijk altijd overgordijnen, ze bepalen mede de sfeer in de ruimte. Daarnaast zijn ze natuurlijk praktisch, denk hierbij aan het creëren van privacy, maar ook de akoestiek verbeterd aanzienlijk als er overgordijnen in de ruimte hangen.

  • Verduisterend

    Verduisterende gordijnen zijn in eerste instantie bedoeld als slaapkamer gordijn. Hierin maken we onderscheid tussen een dim-out gordijn dat meestal voor 80% lichtdicht is en een black-out gordijn dat voor 100% lichtdicht is. Verduisterende gordijnen hebben een hoge isolerende waarde en zijn dus ook uitermate geschikt als tochtgordijn voor bijvoorbeeld een voordeur.

Altijd gordijnen op maat

Bij Curtain-Company leveren we gordijnen op maat zoals het hoort! Altijd precies passend en binnen 10 werkdagen in huis! Voordat de bestellingen weggaan voor bezorging meten wij de gordijnen nog één keer extra na. Op deze manier weten we zeker dat de maat juist is. Omdat er altijd iets kan misgaan hebben wij een gratis meetverzekering, mocht je niet zeker zijn van je zaak, bel ons op voor een gratis adviesgesprek.

Het voordeel van een maatwerk gordijn is dat je het zelf kunt samenstellen. Als je kiest voor kant en klare gordijnen dan ga je al vaak voor gordijnen die op zijn minst voor het raam passen. Nu heb je de mogelijkheid om de kleur en samenstelling zelf te kiezen. Voor welk type plooi kies je en laat je het gordijn afwerken met een loodveter of onderzoom?

 

De juiste gordijnkleur

De juiste kleurkeuze maken is vaak een lastige opgave. Bouw je het interieur op vanaf de gordijnen of maak je het interieur juist af met gordijnen? Als je een mooie gordijnstof hebt gevonden in ons assortiment, dan is het mogelijk om een gratis kleurstaaltje aan te vragen. Op deze manier heb je binnen enkele dagen een stukje gordijn in de brievenbus. Met dit stukje stof in huis is het makkelijker beslissen, omdat je de kleur en structuur kunt voelen en in eigen licht kunt zien!

Ben je nog niet zeker van het type gordijn dat je voor het raam wilt hebben? Uiteraard is het mogelijk om verschillende kleurstaaltjes aan te vragen. Wil je bijvoorbeeld het transparantieverschil zien tussen een dichte inbetween en een overgordijn, bestel hier dan beide een kleurstaaltje van. Kon je niet kiezen en heb je misschien wel per ongeluk meer dan 8 kleurstaaltjes aangevraagd, dan nemen wij even contact met je op om de stofjes te bespreken. Op deze manier kunnen wij alvast helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

Gordijnen online kopen

Gordijnen online bestellen lijkt een lastige opgave. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Waar vroeger iedereen nog naar de specialist ging/moest, is het nu mogelijk om helemaal zelf een gordijn samen te stellen.

Voordat je een gordijn besteld zijn er drie stappen die je moet uitvoeren:

1.      Zoek een mooie gordijnstof uit (vraag evt. kleurstaaltjes aan)

2.      Neem de maten op (volgens onze handige meetinstructies)

3.      Stel jouw gordijn samen in een aantal makkelijke stappen en bestel

Bij de maatvoering hoef je alleen maar de exacte breedte en hoogte maat in te voeren. De exacte hoeveelheid stof die nodig is rekent de webshop automatisch uit.

Contact

Ben je op onze webshop het perfecte gordijn aan het zoeken en heb je vragen of is er iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Voor snelle vragen of hulp bij het inmeten is een telefonisch gesprek erg handig. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 telefonisch bereikbaar. Bellen kan via 085-1309189.

Heb je een uitgebreidere vraag die makkelijker uit te leggen is via de mail? Vragen via de mail kunnen naar info@curtain-company.nl. Wij streven ernaar om uiterlijk binnen één werkdag te reageren!

Het is ook mogelijk om ons direct vanuit de webshop een mailtje te sturen. Dit is mogelijk via onze contactpagina.