Linnen of linnenlook gordijnen?

15 March 2022

Linnen gordijnen of linnenlook gordijnen?

Keuzes maken is soms erg lastig. Bijvoorbeeld bij de keuze tussen linnen gordijnen en gordijnen met een linnenlook. In deze blog gaan wij je bij deze keuze helpen! Mocht je na dit artikel nog vragen hebben dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Linnen gordijnen

Wat is een linnen gordijn?

Het grootste verschil tussen linnenlook gordijnen en linnen gordijnen is de samenstelling. Linnen gordijnen zijn namelijk natuurproducten en linnenlook niet. Omdat een linnen gordijn een natuurproduct is, gedraagt het zich ook zo. De belangrijkste punten van een linnen gordijn op een rijtje:

  • Linnen gordijnen kunnen verkleuren voor het raam
  • Linnen gordijnen kunnen krimpen of “groeien” (langer worden)
  • Linnen gordijnen kunnen kreuken

Omdat linnen gordijnen kunnen groeien en krimpen adviseren wij eigenlijk altijd om de gordijnen slepend te laten maken. Mocht het gordijn iets krimpen dan blijft het gordijn mooi hangen. Als het gordijn slepend wordt gemaakt zal het wel wat nonchalanter vallen, hierbij wordt ook vaak gekozen voor een plooi gordijn.

Let op: Ook al zit er maar een beetje linnen in de stof verwerkt (bijvoorbeeld 15/20%), ook dan kan het de eigenschappen hebben van echte linnen.

linnen gordijn

Wat is een linnenlook gordijn?

Een linnenlook gordijn bestaat vaak gewoon uit 100% polyester. Is een natuurproduct niet jouw ding, maar wil je wel de looks hier van hebben? Dan is een linnenlook gordijn ideaal! Als je hier voor kiest dan krijg je een prachtig gordijn zonder “bijwerkingen”. Het gordijn zal niet krimpen of groeien, het is gewoon wasbaar en het zal zeker niet verkleuren.

In de meeste gevallen worden gordijnen gewoon netjes boven de vloer gehangen. Dit is ook altijd ons advies bij polyester gordijnen.

Nog geen keuze kunnen maken?

Vraag van beide soorten stof eens een proefstaaltje aan. Op deze manier zijn de verschillen makkelijk te voelen en zien. Alle stoffen in ons assortiment zijn kamerhoog. Dit wilt zeggen dat de stoffen allemaal een vaste hoogte hebben van +/- 300cm. Uiteraard zit hier veel verschil in. Zo is de ene stof 280 cm hoog en de ander weer 320 cm hoog. Heb je dus een plafond wat iets hoger is dan gemiddeld, neem dan contact met ons op!

Onze producten

  • Vitrage

    Vitrages zijn hele transparante gordijnen. Ze hebben vooral een decoratieve functie. Vitrages worden meestal gecombineerd met een overgordijn. De klassieke vitrage wordt gemaakt met een platte plooi, het nadeel hiervan is dat je er niet mee kunt schuiven. Wil je wel schuiven met je vitrage, kies dan voor een dubbele of triple plooi.

  • Inbetween

    Inbetweens zijn echt van deze tijd en worden steeds vaker toegepast in interieurs! Het voordeel van een inbetween is dat je er geen overgordijn bij nodig hebt. Mensen kunnen niet zomaar bij je naar binnen kijken, maar zelf kun je wel naar buiten kijken.

  • Overgordijn

    Bij een sfeervolle inrichting horen eigenlijk altijd overgordijnen, ze bepalen mede de sfeer in de ruimte. Daarnaast zijn ze natuurlijk praktisch, denk hierbij aan het creëren van privacy, maar ook de akoestiek verbeterd aanzienlijk als er overgordijnen in de ruimte hangen.

  • Verduisterend

    Verduisterende gordijnen zijn in eerste instantie bedoeld als slaapkamer gordijn. Hierin maken we onderscheid tussen een dim-out gordijn dat meestal voor 80% lichtdicht is en een black-out gordijn dat voor 100% lichtdicht is. Verduisterende gordijnen hebben een hoge isolerende waarde en zijn dus ook uitermate geschikt als tochtgordijn voor bijvoorbeeld een voordeur.

Altijd gordijnen op maat

Bij Curtain-Company leveren we gordijnen op maat zoals het hoort! Altijd precies passend en binnen 10 werkdagen in huis! Voordat de bestellingen weggaan voor bezorging meten wij de gordijnen nog één keer extra na. Op deze manier weten we zeker dat de maat juist is. Omdat er altijd iets kan misgaan hebben wij een gratis meetverzekering, mocht je niet zeker zijn van je zaak, bel ons op voor een gratis adviesgesprek.

Het voordeel van een maatwerk gordijn is dat je het zelf kunt samenstellen. Als je kiest voor kant en klare gordijnen dan ga je al vaak voor gordijnen die op zijn minst voor het raam passen. Nu heb je de mogelijkheid om de kleur en samenstelling zelf te kiezen. Voor welk type plooi kies je en laat je het gordijn afwerken met een loodveter of onderzoom?

 

De juiste gordijnkleur

De juiste kleurkeuze maken is vaak een lastige opgave. Bouw je het interieur op vanaf de gordijnen of maak je het interieur juist af met gordijnen? Als je een mooie gordijnstof hebt gevonden in ons assortiment, dan is het mogelijk om een gratis kleurstaaltje aan te vragen. Op deze manier heb je binnen enkele dagen een stukje gordijn in de brievenbus. Met dit stukje stof in huis is het makkelijker beslissen, omdat je de kleur en structuur kunt voelen en in eigen licht kunt zien!

Ben je nog niet zeker van het type gordijn dat je voor het raam wilt hebben? Uiteraard is het mogelijk om verschillende kleurstaaltjes aan te vragen. Wil je bijvoorbeeld het transparantieverschil zien tussen een dichte inbetween en een overgordijn, bestel hier dan beide een kleurstaaltje van. Kon je niet kiezen en heb je misschien wel per ongeluk meer dan 8 kleurstaaltjes aangevraagd, dan nemen wij even contact met je op om de stofjes te bespreken. Op deze manier kunnen wij alvast helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

Gordijnen online kopen

Gordijnen online bestellen lijkt een lastige opgave. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Waar vroeger iedereen nog naar de specialist ging/moest, is het nu mogelijk om helemaal zelf een gordijn samen te stellen.

Voordat je een gordijn besteld zijn er drie stappen die je moet uitvoeren:

1.      Zoek een mooie gordijnstof uit (vraag evt. kleurstaaltjes aan)

2.      Neem de maten op (volgens onze handige meetinstructies)

3.      Stel jouw gordijn samen in een aantal makkelijke stappen en bestel

Bij de maatvoering hoef je alleen maar de exacte breedte en hoogte maat in te voeren. De exacte hoeveelheid stof die nodig is rekent de webshop automatisch uit.

Contact

Ben je op onze webshop het perfecte gordijn aan het zoeken en heb je vragen of is er iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Voor snelle vragen of hulp bij het inmeten is een telefonisch gesprek erg handig. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 telefonisch bereikbaar. Bellen kan via 085-1309189.

Heb je een uitgebreidere vraag die makkelijker uit te leggen is via de mail? Vragen via de mail kunnen naar info@curtain-company.nl. Wij streven ernaar om uiterlijk binnen één werkdag te reageren!

Het is ook mogelijk om ons direct vanuit de webshop een mailtje te sturen. Dit is mogelijk via onze contactpagina.